dissabte, 17 de maig del 2008

V Marxa per la Desmilitarizatció de la Serra d´Aitana [25 de maig]

Un any més, procedents de diferents punts de la nostra geografia, tornarem a donar-nos cita en la Serra d´Aitana persones que acudirem a esta bella muntanya de forma individual o al costat d'altres persones dels nostres col•lectius. Som gent diversa però amb un denominador comú. A tots i totes ens agrada la nostra terra i els nostres muntanyes; pensem que la nostra naturalesa és un valor que hem de protegir i conservar. També som persones que creiem en el valor de la Pau, i aspirem a un món sense guerres, sense exèrcits i sense injustícies. És per això pel que ens dol vore la serra més alta i potser una de les més belles de la nostra província agredida mediambientalment i hollada per la bota militar. És per això que ens resulta detestable que l'Aitana siga un espai al servici del militarisme, que en ella l'exèrcit tinga instal•lacions operatives que estan col•laborant amb la guerra.

Per això ens donarem cita el DIUMENGE QUE VE, 25 DE MAIG en el Port de Tudons (carretera Sella – Alcoleja) per a realitzar la V Marxa per la Desmilitarizatció de la Serra d´Aitana.

Com sempre hi ha tres punts per a quedar:
- Alacant. A les 8'30 h. a la plaça de bous
- Elx. A les 8'15 h. a l'estació d'autobusos
- Alcoi. A les 9'00 h. a la Plaça d'Al-Azraq.

El punt de trobada per als que veniu des d'altres llocs és el Port de Tudons (carretera Sella-Alcoleja) a les 10'00 h. A esta hora esmorzarem en el mateix port i realitzarem el tradicional acte reivindicatiu davant de l'entrada de les instal•lacions militars prohibides a la ciutadania.

L'horari d'activitats serà el següent:
- 10´00 h. Esmorzar en la pinada del Port de Tudons
- 10´30 h. Acte polític reivindicatiu (lectura del manifest) davant de la porta de la reixa que tanca les instal•lacions militars
- 10´45 h. Marxa a peu per pista forestal fins a la Font de l'Arbre
- 11´45 h. Taller sobre el militarisme, i altres activitats
- 14´30 h. Dinar

També està previst que les persones que ho desitgen puguen pujar a la cima d'Aitana (bé, exactament a la cima no, que està dins del recinte militar i ens prohibixen accedir a ella). El grup que es forme per a pujar a la part alta eixirà en quant finalitze l'acte polític. La pujada serà amenitzada per una persona que ens anirà ajudant a descobrir les riqueses naturals de la muntanya, a manera d'itinerari guiat.

Coses que cal portar:
- Barret o gorro, i crema solar qui tinga la pell delicada
- Aigua
- Calçat còmode per a caminar pel camp
- Aliments per a l'esmorzar i el dinar

Serà molt ben rebut qualsevol instrument musical, així com el fet que algú ens propose jocs o dinàmiques de grups.

Vos esperem!!

Recolzen la Marxa: Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, Grup Antimilitarista Tortuga, Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (Alacant), Maulets (Alcoi), Ecologistes de la Marina Baixa i Col.lectiu per la Cultura de Pau i Noviolencia del Comtat i L´Alcoià.


[] Organitza: Grupo Antimilitarista Tortuga Elx-Alacant, Alternativa Antimilitarista-MOC, Internacional de Resistentes a las Guerras |

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Voy a hablar en castellano si no importa al gentío, el primer idioma en prestigio litarario y el segundo en afluencia de hablantes.
La idea profunda de la iniciativa me parece estupenda. La desertización es un problema grave que ya afecta de manera directa España y muy especialmente a la Comunidad Valenciana. Todo esfuerzo será de utilidad para intentar frenar el irrisorio avance desértico que sufre el mundo.
Lo que no me parece tan normal es la instrumentalización que hace la asociación "Maulets" y en general toda la izquierda independentista catalana. Y es que cualquier problema social, incluso los provocados por caso fortuito o fuerza mayor, son achacados a un supuesto sistema opresor llamado España. Oigan, incluso tiene la culpa del cambio climático. Estas pequeñas cosas son las que dejan en evidencia el proyecto independentista y es que los argumentos utilizados para atacar al poder central son de una calidad tan ínfima que no merecen ninguna consideración.
Yo estoy de acuerdo en que cada uno exponga sus ideas y haga uso de su libertad de expresión ya que la constitución garantiza tal derecho pero no se puede ser más demagogo que ustedes. No olviden que ya han cruzado la delgada línea roja y han pasado de luchar contra el fascismo a ser fascistas.

Adeu.

Anònim ha dit...

Hola Carlos

T'has llegit de que que tracta l'acte, és una marxa antimilitarista! i la única referència que he pogut llegir a la notícia al medi ambient és que la Serra d'Aitiana està agradida per la base militar. A que ve tot això que has escrit?

No sóc de Maulets, però no crec que siguin cap organització feixista, dir això si que és demagogia!