dilluns, 2 de juny del 2008

Concentració a Alacant: Franki Llibertat!Empresonat 2 anys i 7 mesos per ultratge a la bandera espanyola
Contra la repressió, per la llibertat d'expressió

Divendres 6 de juny
21:00 h
Plaça de Sant Cristòfol – Alacant

Manifest signat per la Plataforma Antifeixista d'Alacant, PCPE, CJC,
Maulets, Sepc, Associació d'Amistat amb Cuba Miguel Hernández, CGT, Ciento
Volando i Endavant:

El dilluns 28 d'abril a primera hora del matí, quan en Francesc sortia de casa en direcció cap a la feina, una patrulla de Mossos van detenir-lo.
Des d'aleshores, el nostre company està empresonat a Can Brians. Ningú havia avisat a la seva advocada ni al mateix implicat, en Franki. Recordem que en el judici es van vulnerar drets fonamentals ja que cap dels policies el podia situar al lloc dels fets.

L'han posat a la presó sota l'acusació d'esgarrar una bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament de Terrassa una tarda de juliol mentre es feia una cercavila pública i festiva per demanar la retirada dels símbols espanyols i europeus.

Tenim clar que hi ha responsables que en Franki avui no estigui entre nosaltres:

- L'Ajuntament de Terrassa perquè va interposar la denúncia.
- El titular del jutjat penal núm 2, l'any 2003 Enrique Rovira del Canto,
que va dictar la sentència i l'actual titular, Maria del Prado Garcia Bernalte, que l'ha executat.
- El govern tripartit de la generalitat que ha permès que un jove sigui empresonat per aquests fets.
- Les lleis espanyoles, que després de 30 anys del final teòric de la dictadura, encara mantenen vigents suposats delictes com l'ultratge als
símbols espanyols.

Aquesta és la veritable cara del PSOE i dels seus aliats, aquesta és la cara del PSC i els seus còmplices Iniciativa i Esquerra Republicana.
Perquè cal recordar que aquest no és un fet aïllat sinó que altres tribunals espanyols han impulsat diferents sentències amb resultat de multes i embargaments als acusats de cremar fotos del Borbó fa molt pocs mesos.

Nosaltres sabem que la justícia és selectiva i que en aquest cas, com en d'altres, s'està jutjant a un jove políticament actiu i compromès amb les diverses lluites que qüestionen l'ordre establert per tal d'aconseguir un món més just i més lliure, defensant valors com la llibertat d'expressió, que s'han vulnerat amb el seu empresonament.

"...fins que els lleons no tinguin els seus propis historiador@s, les històries de caceres seguiran glorificant el caçador."