dimecres, 9 de gener del 2008

Protesta davant el consulat francès. Justícia Pere i Yann!


Ahir a la tarda, militants de Maulets van desplegar una pancarta davant el consulat francès a Barcelona, per tal de protestar davant les injustícies que estan patint els 2 companys de Catalunya Nord, Pere i Yann, i es van repartir octavetes amb el manifest explicatiu del cas.

Justícia per Pere i Yann!


La contestació i la vaga són encara, avui dia, uns mitjans de lluita reconeguts i legals, tot i que alguns els voldrien veure buits de contingut, o fins i tot totalment suprimits...
La lluita contra la LRU i els diversos moviments d’ocupació, a tot l’Estat francès i especialment a Perpinyà, han fet prova d’una gran determinació i d’una gran maduresa.
Els contraris a aquesta lluita, i són molts, han mostrat al llarg del conflicte el seu desinterès per unes decisions democràtiques, quan ells no es priven mai de parlar en nom d’aquesta mateixa «democràcia»... Una part important de la comunitat «universitària», particularment a Perpinyà, ha volgut ofegar i reprimir el conflicte gairebé des de l’inici... Malgrat les votacions successives i majoritàries a favor del bloqueig de la Universitat, les maniobres mai no han deixat de multiplicar- se, maniobres que tendien a desacreditar el moviment i els seus militants més visibles ! Els responsables de la Universitat no van recular de cap de les maneres, i van anar fins a fomentar les tensions i els enfrontaments ; per exemple donant als estudiants oposats al bloqueig un amfiteatre, durant tot el bloqueig, a pocs metres de l’Amfiteatre 4 ocupat pels estudiants en vaga...

Avui, el president de la UP i una part dels professors oposats al moviment de vaga, han posat davant de la «justícia» dos companys estudiants, militants de la Coordinació dels Grups Anarquistes, del sindicat SUD Etudiant i, per un dels dos, de l’organització Maulets, suposadament acusats de «degradacions, robatori, amenaces de mort...». Aquests mateixos professors es van destacar, sense cap ambigüitat, amb actituds provocadores i fins i tot violents. Unes actituds sense cap «mesura», sobretot quan provenien de persones el rol de les quals és instruir, guiar, ensenyar, ajudar però de cap de les maneres insultar, provocar, pegar, etcètera.

En base a les queixes dipositades per les instàncies de la Universitat i per aquests professors, el dimecres 19 de desembre a la matinada, Yann i Pere han estat detinguts a casa seua. La policia ha registrat els apartaments i ha agafat els seus ordinadors. Els nostres dos companys han pagat la voluntat del poder de desacreditar i de criminalitzar a tot arreu la lluita contra la LRU que sacseja les universitats des del mes d’octubre. Després d’una guàrdia vista de 48h, a les quals s’han d’afegir 7 hores tancats al tribunal, cap de les càrregues inicials han estat retingudes contra ells. Unes queixes nominatives d’ultratge han estat dipositades per alguns professors contra el Pere i el Yann. Unicament a partir d’aqueixes acusacions, se’ls plaça sota control judicial :

- els és prohibit sortir de Catalunya Nord
- els és prohibit anar a la Universitat de Perpinyà, al campus universitari, al restaurant universitari
- els és prohibit tot contacte entre ells, però també amb el conjunt del personal de la Universitat.

Tot i la presumpció d’innocència, aquest tipus de control tendeix a fer creure que el Yann i el Pere són unes persones perilloses, i que són culpables abans del judici ! Pere i Yann no han reconegut cap dels actes, cap de les declaracions, cap de les càrregues que se’ls posava a l’esquena ! Una de les conseqüències més vergonyoses d’aquestes mesures consisteix en prohibir als nostres companys d’anar a la Universitat i per tant de continuar els seus estudis. És totalment al•lucinant, quan les preteses «víctimes» declaraven actuar en virtut de la «llibertat per tots de seguir els cursos...». Denunciem aquestes maneres de fer, que fan pujar d’un grau la repressió als moviments estudiantils. Denunciem aquestes mesures i aquest aferrissament, que tenen l’objectiu de sotmetre’ns tots a l’ordre establert.

-Exigim l’anul•lació del control judicial dràstic i no justificat al qual Yann i Pere estan sotmesos.
-Denunciem per endavant tota temptació de perseguir-los, de manera artificiosa.
-Exigim que s’aturi l’expedient en contra del Pere i el Yann
-Fem una crida al conjunt dels actors de les lluites estudiantils i, de manera més àmplia, del moviment social, a solidaritzarse i a reaccionar a aquestes temptatives de criminalització de les lluites.

www.maulets.org

Des de les pàgines del Catnord.cat s'està duent una campanya de recollida de signatures en solidaritat amb els estudiants detinguts. Feu la màxima difusió possible.