divendres, 4 de gener del 2008

Solidaritat amb les joves d'Alacant i Perpinyà

El cas d’en Pere i Yann:


El passat 19 de desembre, van ser detinguts dos militants del moviment estudiantil, un dels quals també membre de Maulets per la policia francesa. Aquesta es va presentar als seus respectius domicilis a les 8 del matí, detenint-los i amb una ordre de registre de les vivendes. Els dos joves, Pere i Yann, formaven part del moviment estudiantil de la Universitat de Perpinyà que al llarg del mes de desembre es van posar en vaga contra la LRU, i que van ser denunciats per tres professors i un estudiant per suposades amenaces de mort e insults. A més, se’ls relaciona amb delictes d’imputació general de robatoris i desperfectes als bens immobles de la universitat ocorreguts, segons l’acusació, durant els dies de bloqueig de la Universitat de Perpinyà.


A hores d’ara es troben en llibertat amb control judicial després d’haver estat detinguts en cel·les penoses durant dos dies. El jutge d’instrucció ha imposat als dos companys diverses restriccions i prohibicions. Durant el període d’investigacions, que pot durar 12 mesos, no podran eixir de Catalunya Nord, ni posar els peus al campus universitari, ni tampoc relacionar-se entre ells ni amb els professors que els han denunciat. En tot moment els dos joves van desmentir les acusacions pel qual se’ls acusa. Així i tot amb aquestes restriccions i prohibicions seran considerats unes persones perilloses, i que són culpables abans del judici.


El cas de l’Enric i Robe:


Per altra banda, a la ciutat d’Alacant, mentre les masses consumidores s’afanyen en aconseguir el tresor més preat en aquestes dates: un regal; dos joves esperen el seu judici al febrer després d’un any d’espera que s’ anat allargant lentament. Als dos se’ls imposen huit mil euros pel contingut polític de l’acció, en la qual simplement van posar pegament en els panys de dos immobiliàries i van expressar el seu rebuig cap a un mercat de l’habitatge angoixant, que impedeix gaudir de la vida a la gent amb un mínim de dignitat.


Des de l’Assemblea Comarcal de Maulets de Les Valls del Vinalopó denunciem totes dues agressions contra el jovent. Les dos accions s’emmarquen dins una mateixa protesta a favor de dos drets fonamentals que pensem hauria d'oferir un Estat suposadament democràtic:


  1. En primer lloc una educació pública i no restrictiva. L’educació de les persones és un dret que hauria de ser accessible per a tothom i per tant tots els Estats deuen afavorir aquesta per tots i totes les seues ciutadanes.

  2. En segon lloc, l’habitatge hauria de ser un be accessible per tots i totes, sobretot pels més joves ja que els preus de les vivendes fan que el seu accés no siga un dret sinó un luxe.


El nostre suport i la nostra solidaritat per tots quatre joves. La repressió no ens aturarà, més bé ens ha d’unir cada cop més per aconseguir els nostres objectius!



Assemblea comarcal de les Valls del Vinalopó
mauletsvinalopo@hotmail.com


1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot el nostre suport als 2 d'alacant i als 2 de perpinyà!