dissabte, 26 d’abril del 2008

Comunicat per a la diada nacional del 25 d'abril. [L'Alacantí, 25/04/2008]


Aquest 25 d'abril es converteix en una diada nacional molt especial: 14 anys després es trasllada a les comarques del sud, fins Alacant. La comarca de l’Alacantí i, en concret, la ciutat d’Alacant han sigut i són de les més castigades pel capitalisme i l'espanyolisme ; és ací on la despersonalització i la imposició cultural i lingüística han arrelat més. Hui dia la situació ha arribat a tal punt de colonialisme espanyol que no podem fer més que avançar o desaparèixer. La terciarització de l’economia fa que les joves hagem de deixar-nos explotar en treballs temporals i precaris i la societat patriarcal margina les dones a uns rols submisos.

Aquesta situació, però, s'estén al conjunt de les comarques catalanes i tenen a les joves les seues primeres víctimes. Unes joves que ens veiem obligades a viure en la més absoluta precarietat. Una precarietat que hem de sofrir a tots els àmbits de la nostra vida:

a casa on,malgrat totes les amenaces de crisi econòmica i de baixada dels preus de l'habitatge, continuem veient-nos obligades a hipotecar-nos de per vida, a jugar a la sort dels habitatges de protecció oficial o a viure de lloguer(un lloguer que no ha fet més que augmentar des de les darreres “ajudes” proposades pel govern de ZP);

a la feina on els nostres sous continuen sense augmentar ( cosa que si que ocurreix amb els preus dels productes bàsics), els nostres treballs estan lligats a la terciarització de la nostra economia: i, per tant, centrats a l'estiu i dedicat al sector serveis

a la Universitat o a l'institut on l'amenaça de la privatització és cada vegada més latent amb l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior o amb les lleis com la LOE;

o al carrer on la policia i els feixistes impedeixen que les joves puguem gaudir d'espais alliberats, de centres socials i, en definitiva, d'un altre tipus d'oci allunyat del consumisme sense fre que marca avui en dia el tipus d'oci d'aquesta societat capitalista.

Menció especial cal fer pel paper que aquest cruel sistema ens ha deixat a les dones: les quals hem de patir la triple discriminació: per ser dones, catalanes i de classe treballadora. Per això, restem més discriminades a casa on ens obliguen a carregar amb les tasques domèstiques , al carrer on hem de patir les conseqüències del patriarcat en forma d'agressions físiques i psicològiques, a la feina on tenim uns sous més baixos i on patim una taxa més elevada d'atur o a la Universitat on se'ns relega a un paper secundari i on se'ns silencia el paper de la dona als diferents àmbits: a la història, a les ciències o a la literatura.

Davant d'aquesta dura situació les joves ens hem d'organitzar per fer front a totes les problemàtiques que patim. Sols l'organització i la lluita ens farà aconseguir allò que tant anhelem. Cal la lluita per poder alliberar espais per poder viure i per oferir centres socials a les joves; cal la lluita per mantindre els drets de la classe treballadora, que avui volen arrancar-nos; cal la lluita per fer front a la privatització dels serveis bàsics com ara l'educació, la sanitat o els transports i ens cal la lluita per fer front al feixisme organitzat que tantes agressions està produint. En definitiva, ens cal la lluita per enderrocar el capitalisme, per defendre els drets nacionals dels Països Catalans i per construir una societat no sexista i antipatriarcal.

I 301 anys després de la batalla d'Almansa, els Maulets d'avui, hereus dels maulets d'ahir, continuem encenent la flama de la lluita i de la resistència. Un combat que s'estén arreu dels Països Catalans: des de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó, i que ens ha costat molt de patiment des que ara fa 20 anys nasquera la nostra organització. Aquest any recordem, molt especialment, a Guillem Agulló company assassinat pel feixisme el maleït 11 d'abril del 1993; a totes les nostres militants que han patit la repressió de l'estat i, especialment, als dos joves d'Alacant que estan acusats de sabotejar diferents immobiliàries a la ciutat i que han sigut condemnats a 7000 euros de multa.

Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari, fem una crida a totes les joves a organitzar-se i a lluitar perquè sols juntes farem del somni una realitat.

Perquè no venç el temps, venç la voluntat!

El combat Maulet continua!


Assemblea de Maulets de l’Alacantí.
Alacant, 25 d’Abril del 2008.